Prajitura cu nuca si miere

de Miha in Prajituri, 12 Ian 2011 | 13259 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 25 g unt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • ~300 g faina (cat cuprinde aluatul)
  • Crema:
  • 400-500 g smantana
  • 1 lingura zahar
  • 1 intaritor de frisca
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si miere:

Foi:

Ouale se mixeaza cu zaharul, pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Se adauga untul si mierea si se pune vasul la baine-marine. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema incepe sa se incalzeasca. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur. Compozitia devine spumoasa si creste foarte mult in volum.

Intr-un castron se pune faina, se toarna spuma de mai sus si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca plastilina.

Aluatul se intinde in foaie cat mai subtire,direct pe fundul tavii presarata cu faina. Eu am copt 3 foi. Daca aluatul se intinde si mai subtire pot iesi si 4.

Foile se coc la foc mediu spre mare (180-200 C), 2-3 minute, cat sa devina foaia aurie. Atentie, se ard foarte usor. Dupa ce se racesc, devin crocante.

Crema:

Smantana rece se bate cu mixerul cateva minute, apoi se pune zaharul, de preferat pudra si intaritorul de frisca. Cand smantana incepe sa capete consistenta pufoasa, ca de frisca, se adauga nuca macinata si esenta de vanilie. Se omogenizeaza amestecand usor cu o lingura.

Cantitatea de crema se imparte in 3 (sau in 4, in fuctie de cate foi sunt). Fiecare foaie se unge cu crema, suprapunadu-se. Se presara cu nuca macinata si se da la rece pentru minim 2 ore, pana foile se inmoaie si crema se intareste.

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar din crema poate varia in functie de preferinta fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

mirela0911 1

13.01.2011, 21:29

multumesc miha

Bunica 1

15.01.2011, 19:03

mmmm, tu iei smantana cu 25% grasime iti convine,,,,dar eu daca iau cu 12% iese tot asa de buna ? E super !

Miha 1

16.01.2011, 17:26

Bunica, cred ca da. Cea de 12% e mai acra ( dar nu intotdeauna), eventual pus zahar un picut mai mult.
Mai am o prajitura in genul asteia, cu nuca si in blat si acolo chiar nu conteaza ce fel de smantana trebuie. Si e buna de te lingi pe degete.
De asta inclin sa cred ca si asta va fi buna.

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
prajitura cu foi si crema de lamaie